Het belang van sportmassages neemt steeds meer toe, en niet alleen onder topsporters. Jong of oud, beginnend sporter, amateur of professional, bij al deze sporters worden de spieren extra belast. Door jezelf regelmatig te laten masseren, verbeter je je prestaties, voorkom je blessures en geef je je spieren de ontspanning die ze nodig hebben.

Effect

De sportmassage zorgt ervoor dat vermoeidheidsverschijnselen, die het direct gevolg zijn van lichamelijke inspanning , verminderen en brengt de soepelheid in de spieren terug. De afvalstoffen die zich in de spieren hebben opgehoopt veroorzaken pijn of kramp. Door de spieren intensief te masseren, wordt de stofwisseling positief beïnvloed en herstellen de spieren sneller en draagt het bij tot een meer effectieve en een betere (sport)-prestatie.

De sportmassage kan daarnaast op vier momenten toegepast worden:

  • één of enkele dagen na een training of wedstrijd
  • voorafgaand aan een sportieve activiteit, waarbij deze onderdeel van de warming-up is
  • tussendoor, bijvoorbeeld tijdens een toernooi
  • direct – als onderdeel van de cooling-down – of binnen enkele uren na een sportieve activiteit.

Duur

Voor een stimulerende ( op peppende ) massage is een korte heftige behandeling nodig van hooguit 15 minuten. Massage na een inspanning duurt 45 minuten of langer. Een volledige massage vóór een inspanning mag niet binnen 3 dagen voor die inspanning plaats vinden. Zo haalt u het beste uit uw prestatie