De zwangerschapsmassage werkt ontspannend, versoepelt de spieren en stimuleert de bloedcirculatie, ook van de baby. De zwangerschapsmassage zorgt ervoor dat het lichaam even helemaal tot rust komt en verlichting brengt voor eventuele klachten.

Vanaf de vierde maand van de zwangerschap kunnen rugklachten en beenkrampen optreden, de laatste periode van de zwangerschap past het lichaam zich in een korte tijd aan op de snel groeiende baby waardoor problemen als bekken-, rug-, nek- en schouderklachten op kunnen treden. Verder kan het lichaam veel vocht vasthouden en is er onvoldoende nachtrust, een zwangerschapsmassage kan deze klachten helpen verlichten.

Tijdens de zwangerschapsmassage krijgen voeten, benen, billen, armen, handen, hals en schouders een ontspannende massage waarbij gebruik gemaakt wordt van warme olie en zachte kussens die het het lichaam ondersteuning geven. Voor de buik en de onderrug wordt een speciale zachte techniek toegepast, die helemaal is afgestemd op het zwangere lichaam en heeft een zeer aangename en rustgevende werking.

De massage zorgt er ook voor dat er even wordt stil gestaan bij alle veranderingen in het lichaam, en er ontstaat een moment voor een stukje bewustwording van de baby in de buik. Onderzoek heeft uitgewezen dat een zwangerschapsmassage een positief effect heeft op de nachtrust, rugpijn, stress en zorgt voor minder complicaties tijdens de zwangerschap.