2012 241-002Interesse voor het mysterie van het leven had ik al als kind en is daarna altijd gebleven. Toen ik lang geleden tijdens mijn studie Frans in aanraking kwam met Sartre werd mijn interesse voor filosofie zodanig aangewakkerd dat ik vanaf dat moment van alles ben gaan lezen. Ik heb een brede interesse op dit gebied. Vooral het Oosterse, Oosterse filosofie, maar ook de cultuur, trekt mij heel erg. De ervaringen opgedaan tijdens onze wereldreis en het feit dat wij enkele jaren in het verre Oosten hebben gewoond, hebben mij een bredere kijk op het leven gegeven.

Naarmate de kinderen groter werden kwam de behoefte aan een stuk persoonlijke ontwikkeling. Sinds 2004 ben ik op zoek gegaan naar meer verdieping. Van het een kwam het ander en zo heb ik enorm veel boeken gelezen en een heel scala aan cursussen, workshops en opleidingen gevolgd (*). Op het eerste gezicht heel divers maar wel met een duidelijke interesse naar al die processen die zich onder het oppervlak, d.w.z. onbewust afspelen in de mens. Ik heb een grote fascinatie voor het gedachtegoed van Carl Jung. In ieder geval ben ik gericht op eenheid van en interactie tussen lichaam en geest. Steeds op zoek naar verbinding: van hoofd en hart, van buitenwereld en binnenwereld, van yin en yang, van het Oosterse en het Westerse. Dit om de eenvoudige reden dat deze aspecten allemaal hun waarde hebben en ze elkaar versterken wanneer ze in combinatie gebruikt worden. Al die gebieden waarin ik me verdiept en geschoold heb, zijn heel waardevol geweest voor mijn eigen ontwikkeling en hebben mijn kijk op menselijke processen erg ontwikkeld.

Uiteraard wil ik mijn kennis, ervaring en wijsheid toepassen in de praktijk door middel van de massages, therapieën en workshops die ik aanbied. Het zal u zeker wat brengen.

(*)Een indruk van de diverse disciplines waarin ik mij ontwikkeld heb: Oosterse en Westerse massage, Jungiaanse psychologie, Bio-energetica, Karakterstructuren van Reich en Lowen, Voice-dialogue, Transactionele analyse, The work of Byron Katie, droomwerk, familieopstellingen, innerlijk kindwerk, EFT, PRI, Kinesiologie, Emotioneel Evenwicht, Reiki, Kunstzinnig werk, Intuïtief en reflectief schrijven, biografisch werk, Intuïtieve ontwikkeling, yoga, mindfulness etc.